Մասնագիտությունը տալիս է առկա համակարգի անվճար և վճարովի համակարգում սովորելու, հանրային սննդի ծառայությունների ոլորտում մասնագիտանալու մեծ հնարավորություն:
Ստանալով «Տեխնոլոգ՝ հանրային սննդի պատրաստման» որակավորումը՝ լավագույն շրջանավարտները ուսումը կարող են շարունակել բարձրագույն ուսումնական հաստատությունների հեռակա բաժնի 2-րդ կուրսում (Երևանի պետական համալսարան, Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան և այլն):
Մասնագիտականգործունեությանհիմնականզբաղմունքներնեն.
Ուսումնառության տարիներին սովորողները քոլեջում խոհանոցային սարքավորումներով հագեցած ուսումնական լաբորատորիաներում կմասնակցեն ուսուցողական - գործնական ծրագրերին, կուսումնասիրեն հանրայինսննդիպատրաստման տեխնոլոգի, խոհանոցիկառավարիչի (մենեջերի), խոհարարի հմտություններին:
Ի՞նչ աշխատանքներ է իրականացնում «Տեխնոլոգ՝ հանրային սննդի պատրաստման» որակավորմամբ մասնագետը.
• պահպանելանձնականհիգիենայինորմերը,
• ստուգելսննդամթերքներիձեռքբերմանևմատակարարմանբոլորփաստաթղթերը,
• կատարելսննդամթերքիզգայաբանականգնահատումևխոտանում,
• պահեստավորելստացվածապրանքները՝սահմանվածնորմերինհամապատասխան,
• պահպանելաշխատանքայինտարածքիսանիտարականևաշխատանքայինանվտանգությաննորմերը,
• ստուգելմեխանիկական, ջերմայինևսառնարանայինսարքավորումներիընտրվածռեժիմները՝ըստհամապատասխանտեխնոլոգիաների,
• հետևել սննդամթերքի, կիսապատրաստուկների մշակման և պատրաստման գործընթացների իրականացմանը՝ սահմանված տեխնոլոգիաներին համապատասխան,
• խոտանելարտադրանքիայնտեսակները, որոնքչենհամապատասխանումսահմանվածնորմերին,
• ձևավորելպատրաստիարտադրանքըսահմանվածնորմերինհամապատասխան,
• կազմակերպել սննդամթերքի և կիսապատրաստուկների փաթեթավորման, տարայավորման և պահպանման գործընթացները՝ սահմանված տեխնոլոգիաներին համապատասխան,
• կազմելմենյու, հաշվարկելկերակրատեսակներինախնականգները,
• կազմելբաղադրատոմսերևտեխնոլոգիականքարտեր: