Երևանի Ն. Աճեմյանի անվան տարածաշրջանային թիվ 2 պետական«Ուտեստ ֆեստ» տոնածիսական ուտեստների փառատոնին։
Մեր քոլեջը ներկայացնում էր «Բարեկենդանը»։ «Սննդի տեխնոլոգիա» մասնագիտության ուսանողները՝ մասնագիտական առարկաները դասավանդող դասախոսի՝ Մ. Հարությունյանի օգնությամբ, պատրաստեցին և ներկայացրեցին կերակրատեսակներ, որոնք պատրաստում են «Բարեկենդանի տոնին»` Փաթիլա, Փոխինդի գնդիկներ, Գաթա, Բխկբխկիկ…
Փառատոնի նպատակն էր հանրությանը, այդ թվում՝ Երևան այցելած զբոսաշրջիկներին, ներկայացնել հայկական ավանդական տոնածիսական ուտեստների հարուստ ընտրանին և հայկական տոնացույցի կերակրատեսակները:
Ներկայացվեցին Հայ Առաքելական եկեղեցու հինգ տաղավար և հայկական ավանդական տոները, դրանց խորհուրդը, ծիսական ավանդույթներն ու ուտեստները:
Միջոցառումը ուղեկցվեց հայկական ազգային երգով ու պարով:
Փառատոնն անցկացվում էր Երևանի քաղաքապետարանի աշխատակազմի մշակույթի և տուրիզմի վարչության և «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ-ի հետ համատեղ։
Ս/թ Նոյեմբերի 22-ին հյուր էին Եվրոպական համալսարանի աշխատակիցները, դասախոսները, ...
ԱվելինԳիտաինովացիոն բաժնի նախաձեռնությամբ, հոկտեմբերի 20-ին, քոլեջի «Մարքեթինգ&r...
ԱվելինԳիտաիննովացիոն բաժնի նախաձեռնությամբ հոկտեմբերի 13-ին և 14-ին, քոլեջի «Մար...
Ավելին